Siirry suoraan sisältöön

Käsky elokuva musiikki luottaa klassisen musiikin vaikuttavuuteen

Käsky elokuva musiikki

Käsky on Suomen sisällissodan aikaan sijoittuva draamaelokuva. Elokuvamusiikki on hyvin tärkeä osa katsojakokemusta, sillä vääränlainen musiikki saattaa muuttaa elokuvan tunnelman täysin. Käsky elokuva musiikki sisältää useita klassisen musiikin kappaleita, joiden säveltäjinä ovat esimerkiksi Chopin ja Beethoven. Musiikin esittämisestä elokuvassa vastaa pääosin Kirka Sainio, jonka äänityöskentelyä on aiemmin nähty muun muassa elokuvissa Paha maa, Postia pappi Jaakobille ja Puhdistus.

Käsky elokuva musiikki soundtrack pitää sisällään viisi täyspitkää kappaletta. Ilmaiseksi ei elokuva netistä kirjoitushetkellä löydy, mutta sen soundtrackin sisältämät kappaleet on mahdollista kuunnella pääosin ilmaiseksi, sillä ainoa tekijänoikeuksien alainen kappale on Jääkärinmarssi, joka tulee vapaaseen käyttöön vasta vuonna 2027.

Vuokraa elokuva netistä

Mikäli tarjolla ei ole ilmaisesitystä esimerkiksi Yle Areenan kautta, on aina mahdollista vuokrata elokuva netistä. Esimerkiksi Elisalla on laaja suomalaisten elokuvien kirjasto, jossa Käsky on kirjoitushetkellä vuokrattavissa kolmen euron hintaan. Elokuva on tullut tunnetuksi myös maailmalla, joten sitä kannattaa etsiä useammasta suoratoistopalvelusta.

Käsky elokuva musiikki on siis toteutettu joko orkesteria käyttäen tai sitten pianoa soittaen. Chopinin Nokturno #20 -sävellyksessä saamme kuulla Kirka Sainion soittaman pianon rinnalla myös selloa, soittajanaan Markus Hohti. Kappaleet saattavat olla sinulle ennalta tuttuja, sillä niitä käytetään usein esimerkiksi kasinopeleissä niiden tekijänoikeusvapauden vuoksi.

Käsky elokuva musiikki ja tietoa elokuvasta

Käsky on tullut kansainvälisesti tunnetuksi nimellä Tears of April ja sen on ohjannut Aku Louhimies. Alla on listattu kaikki elokuvan soundtrackilta löytyvät kappaleet yksityiskohtaisesti niiden löytämisen helpottamiseksi.

  • Beethoven: Symphonie No. 7 en la majeur, Op. 92 – Allegretto
  • Erik Satie: Gnossienne No. 1
  • Erik Satie: Gymnopedie No. 1
  • Frédéric Chopin: Nokturno #20 c#
  • Jean Sibelius: Jääkärimarssi

Draamaelokuva vaatii dramaattista musiikkia

Elokuvamusiikki pitää aina sovittaa teokseen hyvin. Klassinen musiikki oli hyvä valinta tähän sisällissodan ajoista kertovaan draamaelokuvaan, jonka kuvaus, leikkaus ja musiikki on saatu suurimmaksi osaksi osumaan oikeanlaisesti kohdilleen. Valitettavasti kuitenkin joissain kohdissa ollaan rytmityksessä menty hieman pieleen, jolloin klassisen musiikin käyttö valitettavasti lisää elokuvan laahaavuutta.

Elokuvamusiikki on oikein käytettynä voimakas työkalu. Valitettavasti Käskyn kohtaukset vaihtelevat alun intensiivisistä otoksista loppupään ylipitkiksi venytettyihin kohtauksiin. Osa elokuvan kohtaamasta kritiikistä onkin kriitikoiden puolesta kohdistettu juuri musiikin soittamiseen väärissä kohdissa. Klassisen musiikin kanssa pitääkin olla varovainen, sillä vaikka Beethovenin soittaminen onkin helppo tapa tuoda elokuvaan laadukasta musiikkia, ei sen avulla välttämättä voita kriitikoita puolelleen.