Siirry suoraan sisältöön

Keitä nähdään Tyttö sinä olet tähti rooleissa

Tyttö sinä olet tähti rooleissa lauletaan | Mikrofoni.

Tyttö sinä olet tähti on vuonna 2005 julkaistu elokuva. Tyttö sinä olet tähti rooleissa nähdään muun muassa elokuvassa läpimurtonsa tehnyt Samuli Vauramo, joka esiintyy myös suomalaisen Käsky -elokuvan pääosassa. Tämä on kuitenkin hyvin eri tyylinen elokuva ja kepeytensä vuoksi hyvää vastapainoa vakavammille sotaelokuville. Suomalainen Tyttö sinä olet tähti -elokuva kertoo unelmista, nuorista ihmisistä sekä heidän ihmissuhteistaan.

Tyttö sinä olet tähti rooleissa tuttuja näyttelijöitä

Samuli Vauramo esittää elokuvassa miespääosaa. Hän sai rap-muusikko Sunen roolistaan Jussi-ehdokkuuden parhaan miespääosan kategoriassa. Naispääosaa esittää tunnettu näyttelijä Pamela Tola, joka teki läpimurtonsa tässä elokuvassa. Elokuvassa hänen esittämänsä Nelli haaveilee laulajan urasta, mutta hänen olisi tehtävä demolevy edetäkseen unelmassaan. Hän törmää levy-yhtiössä Suneen pyytäen tätä säestämään demon, mutta hän kieltäytyy. Illalla baarissa Sune kavereineen lyö vetoa siitä, suostuuko Nelli harrastamaan seksiä hänen kanssaan, joten hän suostuu demon tekemiseen. Tämän jälkeen asiat mutkistuvat.

Samuli Vauramo on vuonna 1981 syntynyt suomalainen näyttelijä, joka on kouluttautunut näyttelijäksi Teatterikorkeakoulussa. Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2005. Pamela Tola on samana vuonna syntynyt näyttelijä ja ohjaaja, joka sai Tyttö sinä ole tähti -elokuvasta ensimmäisen Jussi-ehdokkuutensa. Hänet tunnetaan myös muun muassa Leijonasydän- ja Napapiirin sankarit elokuvista sekä MTV3:n Saturday Night Livestä.

Elokuvan taustaa

Humoristinen ja kepeä elokuva on Dome Karukosken ohjaama. Se on voittanut vuosien varrella useita palkintoja. Se voitti Pohjoismainen esikoiselokuva -palkinnon Norjan Amanda-elokuvapalkintogaalassa, joka on melko samankaltainen kuin Jussi-palkinto Suomessa. Lisäksi elokuva on saanut Yleisö-Jussin vuonna 2006 ja parhaan musiikin Jussin vuonna 2006.

Avainsanat: