Parhaat sotaelokuvat ovat täynnä toimintaa

Amerikkalaisia sotilaita ja panssarivaunuja

Parhaat sotaelokuvat ovat jännittäviä elämyksiä, joiden parissa on mukava viettää aikaa. Sotaelokuvat ovat mainiota viihdettä varsinkin silloin, jos olet muutoin kiinnostunut sotaan liittyvistä asioista. Toisesta maailmansodasta on julkaistu lukuisia huipputason elokuvia. Ne ovat usein historiallisiin tositapahtumiin perustuvia, vaikka saattavat sisältää myös enemmän tai vähemmän dramatisointia. Sota on järkyttävä tapahtuma kaikille sen osapuolille ja siitä riittää kerrottavaa monista eri näkökulmista.

Parhaat sotaelokuvat tulevat yleensä Hollywoodista

Varsinkin amerikkalaiset elokuvastudiot ovat tehneet useita klassikoiksi luokiteltuja sotaelokuvia. Sellaiset nimet kuin Pelastakaa sotamies Ryan, Ilmestyskirja NYT ja Full Metal Jacket ovat kaikille tuttuja. Toisen maailmansodan lisäksi amerikkalaiset ovat tehneet elokuvia myös muista sodista, joita heidän maansa on käynyt. Näistä erityisesti Vietnamin sodasta kertovia elokuvia on tehty valkokankaalle useita.

Vanhat klassikkoelokuvat pitävät pintansa ja niitä katsotaan yhä uudestaan. Monet sotaelokuvat ovat nousseet klassikkojen asemaan ja suurin osa niistä on julkaistu Hollywoodissa. Jotta elokuvasta voi tulla klassikko, siinä pitää olla jotain erityistä. Elokuvan ei välttämättä tarvitse pohjautua tosiasioihin kuin joltain osin. Tästä esimerkkinä Rambo-elokuvat, jotka kuuluvat tunnetuimpiin sotaelokuviin.

Sotaelokuvat sopivat kaikille aikuisille

Sotaelokuvat sisältävät väkivaltaa, joten on hyvä tarkistaa ikärajat ennen kuin aloittaa katsomisen. Joka tapauksessa ne tarjoavat aikuisille ihmisille sekä toimintaa että draamaa. Usein sotaelokuvista tulee ensimmäisen mieleen paljon toimintaa sisältävät taistelukohtaukset. Ne sisältävät paljon myös draamaa ja usein silloin niissä on sota siviilien näkökulmasta.

Avainsanat: